Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

2019-09 Skolebestyrelse referat

Referat af møde i skolebestyrelsen tirsdag. d. 10. september 2019
Til stede: Rasmus (elev), Esben, Kirstine, Christian, Mikkel, Heidi, Stine, Maria, Berit og Louise
Fraværende: Anders, Thomas, Dicte 9.c (elevsuppleant) og Simon 9.b (elev),

Sag nr. 6
Skolekantinen – hvordan går det nu?
Bestyrelsen drøftede skolekantinens nuværende drift ovenpå et par møder op til sommerferien, hvor driften blev tilrettet.
Berit er indkaldt til møde med teknik og kultur forvaltningen samt repræsentanter for SKIC d. 23.9.

Sag nr. 7
Mål- og indholdsbeskrivelse for kommunale fritidstilbud
Mål- og indholdsbeskrivelsen angiver struktur, mål og rammer for kommunale fritidstilbud for børn fra 0.-6. klasse. Desuden beskrives samarbejde mellem fritidstilbud, skole og hjem samt sammenhæng mellem dagtilbud, SFO og skole. Forslag til Mål- og indholdsbeskrivelse for kommunale fritidstilbud 2019-22” skal til høring ved skolebestyrelser og ungdomsskolens bestyrelse. 
Bestyrelsen drøftede forslaget til mål- og indholdsbeskrivelse, på baggrund af det udarbejdet et høringssvar til forvaltningen.

Sag nr. 8
Princip for samarbejde mellem Korsholm Skole og Præstemarkskolen
Vi har fælles bestyrelsesmøde med Korsholm skole d. 14. november. Her skal princippet gennemdrøftes, og da vi forventeligt skal bruge oktober-mødet på budget, sættes princippet på dagsordenen nu.
Bestyrelsen drøftede princippet; på mødet i november tilrettes evt. ændringsforslag sammen med Korsholm skoles bestyrelse. 
Korsholm skoles bestyrelse havde  foreslået, at principperne blev gennemgået hver for sig – men skolebestyrelsen ved Præstemarkskolen foreslår, at fællesmødet bevares. 

Sag nr. 9
Børn- og Unge politik
Byrådet vedtog den nye Børn- og Unge politik i juni måned. Det foreslås, at skolebestyrelsen drøfter politikken og tager indstilling til, hvordan den spiller sammen med den lokale praksis.
Kirstine drøftede punktet; Kirstine fortalte om baggrunden for Børn og Unge politikken. Der afholdes dialogmøde den 7. november med repræsentanter fra skolebestyrelsen. Esben orienterede om sit arbejde med samme politik i det netsatte Advicery-board.

Evt. og orientering
Tilbagemelding fra de forældremøder, som bestyrelsen havde deltaget i indtil videre. Det gav anledning til, at emnet ”skolepatrulje” tages op på et kommende møde. 
Orientering om It camp for ordblinde elever på 5-8 årgang, brug af chrome books i klubben samt kort drøftelse af alkohol aftaler i overbygningen.