Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

2019-11 Skolebestyrelse referat

Referat af fællesmøde mellem Præstemark og Korsholm skolers bestyrelser 14. november 2019
Til stede: Peter Jeppesen (formand Korsholm), Kirstine Kryger Dyekjær (formand Præstemark), Berit Christiansen, Karoline Marie Åsberg, Andrea Plejdrup (bestyrelsesmedlemmer Korshom), Anders Godtfred-Rasmussen, Heidi Olesen, Mikkel Bjerg (bestyrelsesmedlemmer Præstemark), Simon Pilgaard, Rasmus Bach (elever Præstemark), Stine Larsen (medarbejder Præstemark), Stine Stidsen (skoleleder Korsholm), Berit Hansen Thaarup (skoleleder Præstemark), Mathilde Juul Schmidt (Indskolingsleder Korsholm), Louise Haarup Bendixen (viceskoleleder Præstemark)
Afbud fra medlemmer på begge skoler.

Præsentation af de tilstedeværende

Sag nr. 13
Princip for samarbejde mellem Korsholm skole og Præstemarkskolen
Det fælles princip skal revideres og vedtages af begge bestyrelser. 
Drøftelse og godkendelse
Bilag
Princip og bilag skilles ad igen. Bilaget er praksishandlinger, der ikke hører ind under princippet.

Eleverne fortæller, at kontakten mellem eleverne ved skolestart i 7. klasse er rigtig god pga. det samarbejde der foregår i 4.-6. klasse. Skolerne oplever at overgangen fungerer og har ingen forældre eller elevhenvendelser om, at det modsatte er tilfældet. Der går generelt en god historie i Korsholm omkring skiftet til Præstemark.
Princippet blev revideret og sendes til alle bestyrelsesmedlemmer. De to bestyrelser godkender det reviderede princip på kommende møde i den enkelte bestyrelse.

I bilaget tilføjes: 
Flest mulige forældre inddrages i ansvar for sociale arrangementer for både elever og forældre.
Lærerne tager ansvar for at dagsordensætte forældresamarbejde på alle tre overbygningstrin. ex via forældrefidusen.
Forældrenes oplevelse evalueres også, så det ikke kun er fokus på eleverne. Der er indtryk af, at dette ikke foregår udover skolehjemsamtalerne.
Præstemark laver ikke alene klasserne; klassedannelsen foregår i et samarbejde mellem lærerne fra de to skoler og godkendes i sidste ende af ledelsen på Præstemark.

Bilag for praksis sammenskrives af ledelserne på de to skoler.

Sag nr. 14
Forældresamarbejde i overbygningen.
Drøftelse 
Hvordan optimerer og videreudvikler vi samarbejdet i de ældste klasser? Og ikke mindst, hvordan inddrager vi Korsholm elevernes forældre mest optimalt?

Der er en god historie i Korsholm omkring skiftet til PRM. Man kan føle sig lille i det store fællesskab, når man starter i nye klasse-/forældrefællesskaber på Præstemark. Det gælder såvel for elever som for forældre. Forældrene på Præstemarkskolen kender faktisk heller ikke hinanden indgående, da de har gået i 3 forskellige klasser. Måske er den største udfordring, at forældre fra begge skoler tror, at de fleste andre kender hinanden. I elevhøjde kalder vi det en flertalsmisforståelse. 
Det første forældremøde i slutningen af 6. klasse fungerer rigtig godt. Vi brugte sidste år materialet forældrefidusen, som hjælper med at få forældresamarbejdet op at køre med mange aktive forældre i stedet for ét forældreråd, som skal søsætte alle aktiviteter. Det bedste man kan gøre for eget barn er at gøre noget for fællesskabet.
Én af eleverne i 9. klasse fortæller, at der de sidste 2 år kun har været 3 arrangementer i hans klasse. Enten pga. frafald eller manglende forældre initiativ. I denne aldersgruppe bliver fællesskaberne i stigende grad til små grupper, som ses efter skoletid og fester med hinanden. Hvis man ikke er i en sådan gruppe, er man uden for fællesskabet i fritiden. Klassearrangementer er med til at styrke klassefællesskabet, så alle i det mindste er en del af dette. Forældrene har ansvaret.
Alkoholudfordringerne er et rigtig godt bud på, hvorfor forældre skal engagere sig i klassearrangementer og forældresamarbejde ex forældremøder. Det er svært at håndtere i praksis, når man hverken kender eleverne eller forældrene. Derfor anbefales det, at det har fokus på alle årgange. Forældre er særligt deltagende ved forældremødet i juni 6.klasse og ved mødet omkring lejrskoler. Derfor kan der med fordel sættes særligt ind på disse to møder med ex alkoholpolik eller andre aktueller emner, da der forventeligt er stor forældreopbakning.

Konkrete tiltag:
- Skolelederne sætter flertalsmisforståelsen og forventningsafstemning på dagsordenen til forældremødet på Korsholm Skole i april og på forældremødet på Præstemarkskolen juni (6.kl.). 
- Man kan udarbejde materialer om vigtigheden og viden om forældresamarbejdet, - også fra et forældreperspektiv. Der blev ikke lavet konkrete aftaler, men dette kan tages op hver for sig på møder i de to bestyrelser.
- Repræsentant(er) for skolebestyrelsen/skolebestyrelserne kan være tilstede ved det første forældremøde på Præstemark i slutningen af 6. klasse. Vægten på dette møde skal gerne ligge på, at forældrene får snakket med hinanden og mindre på informationsstrømmen.
- På Korsholm kan forældrene indbyrdes aftale, at mindst én forælder i hver af de nye klasser melder sig til at repræsentere området i aktivitetsudvalg/forældreråd.
- Kirstine deltager gerne i det første forældremøde i slutningen af 6. klasse (2/6 kl. 19). 

Sag nr. 15
Skolekantinen – hvordan går det nu?
Drøftelse
Vi har drøftet seneste informationer.

Sag nr. 16
Dialogmøde 7.11. 
Mikkel og Berit deltog - slides fra foredrag vedhæftet som bilag. Forvaltningen lægger op til, at de enkelte bestyrelser beslutter, hvordan vi arbejder videre med børn- og ungepolitikken. På mødet diskuterede vi, at en god start ville være at kigge på vores princip om inklusion i fællesskaber.
Orientering og drøftelse
Bilag
Pkt. udsættes til januar-mødet og bilagene sendes ud igen.

Evt. og orientering
Skolens computere har vi fokus på behandles bedre end tidligere. Skærpet info til forældrene og for eleverne. Der er store omkostninger forbundet med vedligehold af de ca. 500 pc/chrome books.