Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

2022-01 Skolebestyrelsesreferat

Referat af møde i skolebestyrelsen
Tirsdag d. 11. januar 2022 - virtuelt

Til stede: Kirstine, Søren, Hanne, Christina, Katrine, Mikkel, Vitus og Anton, Lars Bo, Stine, Louise, Berit og Merete
Fraværende: Esben

Sag nr. 19
Nyt fra elevrådet
Anton og Vitus fortalte, at elevrådets julearrangementer desværre ikke blev afviklet efter planen; de to af dem blev ramt af online undervisningen den sidste uge op mod jul. Elevrådet skal til næste møde drøfte spørgeskema vedr. tilfredshed med SKIC´s skolemadstilbud.

Sag nr. 20
Ligeværdig stimulering i forhold til naturvidenskab
Bør vi være mere tydelige i vores principper for at sikre, at drenge og piger stimuleres ligeligt – f.eks. i forhold til naturvidenskab. Kunne det f.eks. indskrives i princip for undervisningens organisering?
Søren uddyber på mødet.
Bilag
Til drøftelse og evt beslutning
Bestyrelsen drøftede punktet, drøftelsen kom bl.a. forbi vores elevers uddannelsesvalg, naturfagsmaraton, Girls day in science og makerspace. Punktet tages op igen efter sommerferien.

Sag nr. 21
Forældretilfredshedsundersøgelse, efteråret 21
Favrskov kommune gennemførte i efteråret 21 en forældretilfredshedsundersøgelse på alle kommunens skoler; svarprocent 57,6 – på Præstemarkskolen 57,1.
Vedlagt resultater af både den kommunale og lokale undersøgelse – bestyrelsen kan dykke ned i tallene og drøfte, om der skal ageres eller reageres på noget.
Bilag 
Til drøftelse og beslutning
Bestyrelsen drøftede forældretilfredshedsundersøgelsen og konstaterede med tilfredshed, at Præstemarkskolens måling er pæn – også i forhold til sammenlignelige skoler i Favrskov kommune. Berit orienterer forældrene om undersøgelsen i et opslag på aula, og den drøftes i øvrigt på ledelsesmøder og i afdelingerne.

Sag nr. 22
Høringssvar vedr. forslag til ny ressourcefordelingsmodel på folkeskoleområdet
Byrådet har besluttet at foreslå en ny model til fordeling af midler på skoleområdet. Modellen er nærmere beskrevet i vedhæftede bilag – og gennemgås i øvrigt på indkaldt virtuelt møde mandag d. 17. kl. 19.30
Bilag
Til drøftelse og beslutning

Bestyrelsen drøftede punktet, og der skrives et høringssvar efter det virtuelle møde 17.1. Høringsfrist 3.2.

Evt. og orientering
Der blev orienteret om coronahåndtering, grafitti hærværk i Bakkehus samt kommende godkendelse af budget, hvor skolens sekretær inviteres med til forklaring af budget på skoler.
Vi planlægger fælles bestyrelsesmøde med Korsholm skole 10.3 – til afløsning for det møde, vi måtte aflyse i november.