Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

2024-02 Skolebestyrelsesreferat

Referat fra møde i skolebestyrelsen
onsdag den 5. februar 2024 kl.18.00-20.00

Til stede: Karina (skolechef), Hanne, Lars Bo, Merete, Lene, Søren, Dorte, Mikkel, Kirstine
Fraværende: Katrine, Pia, Stine, elevrådet,

1.    Orientering (10 minutter)
a.    Elevrådet
b.    Skolens ledelse
⦁    Besøg fra Holstebro Kommune der gerne vil se rullende skolestart og aldersblandede grupper. De var inde og se undervisning i en gruppe, tale med lærere og pædagoger og vi inviterede Henriette, leder af Engen (børnehaven)
⦁    Arrangement for alle forældre i specialklasserne – en fælles information fra PPR-psykolog og efterfølgende et rum for at drøfte, hvordan er det at være familie med et barn der har særlige behov. Arrangeret af specialklasserne. Skolen evaluerer og overvejer, om det er noget der skal gentages
⦁    Vi er praktikskole og har en ny praktik-koordinator, Lasse, der på et møde på VIA, skulle holde et oplæg om at være praktikskole. 
⦁    Skolevalg – det gik godt, besøg fra mange ungdomspartier
⦁    Håndboldtur til Sjælland ift. skolehåndbold
⦁    Besøg af politiet med 2 hunde – der blev ikke fundet noget ulovligt. SSP i Favrskov har efterfølgende fortalt, at flere skoler er interesseret i, at få besøg af politiet og hunde. Besøg af politi og hunde er på foranlediget af personale og forældrehenvendelser og har primært et formål som del af det forebyggende arbejde.

c.    Øvrige medlemmer 
⦁    Jf. ekstra møde vedr. Hvirvlerne: Søren har talt med undervisningsministeriet og Skole-Forældre. Den aktuelle ramme for Hvirvlerne er lovlig. Søren mener, at bestyrelsen har levet op til tilsynsforpligtelsen og bestyrelsen skriver til forældrene med den ovenstående viden.

3. Skolemad (25 minutter)
Sag: Udvalget afholdt den 23. januar møde med SKIC for at aftale rammer for en skolemadsordning, hvor SKIC er leverandør. Bestyrelsen skal sammen drøfte, om man kan tilslutte sig de aftaler, som der lige nu er - samt tilslutte sig den redigerede udgave af retningslinjer for levering af skolemad, som Søren delte med alle efter mødet. Den ligger ligeledes på drev i mappen Udvalg - SKIC.
Referat: 
Søren gennemgår aftalen
Sundhedspolitikken er ændret i overensstemmelse med den nye aftale
Retningslinjer for levering af skolemad – Søren og Kirstine har redigeret retningslinjen i overensstemmelse med den nye aftale
Maden bestilles online
Der skal indkøbes køleskabe til de 3 huse hvor maden bliver leveret til af SKIC
Der skal findes tidspunkt for levering af mad i køleskabene så det passer med elevernes spisepauser
Det rettes i aftalen: Det skal præciseres, at skolen ikke er en del af det økonomiske, overskud eller underskud
Hvordan laver skolen reklame for den nye ”kantine” – reklame på Aula, i klasserne, være mere obs på ”ture” til REMA og NETTO.

4. Budget 2023 samt forventninger til 2024 (15 minutter)
Sag: Vi kom ud af 2023 med et underskud. Dette har konsekvenser for budget 2024. Vi er pt. i gang med en større gennemgang af budgetrammer, tildelinger m.m. Så vi kan planlægge året bedst muligt. På mødet i februar vil vi gerne dele viden vedr. denne proces med jer. På mødet i marts har vi et mere sikkert budget for 2024, da der har været lønudbetalinger i henhold til aktuelt niveau. Her vil Lone deltage i mødet og gennemgå budget 2024 på mødet.
Referat:
Lene fortæller om hvordan det pt ser ud. Vi går ud af 2023 med et underskud på 1.5 mill. Som budgettet for 2024 ser ud nu, så vil vi også komme ud af 2024 med et underskud.
På bestyrelsesmødet i marts går vi mere i detaljer og Lone Tjerrild kommer med på mødet. I uge 8 vil først LMU blive præsenteret for budgettet og senere i uge 8 bliver personalet informeret

5. Princip for specialundervisning (45 minutter)
Sag: Med et mål om at sikre fortsat høj kvalitet i Præstemarkskolens specialklasser, drøftes hvad et princip skal bidrage med, samt hvordan en proces for udarbejdelse af princip kan rammesættes.
Referat:
Hvad er det vi skal tale ind i. Se noter fra Stine om udarbejdelse af principper
Punktet er foranlediget af henvendelsen fra Hvirvlerne
Kan bestyrelsen lave principper for specialklasserne eller er det PPR’s opgave? 
Karina: Vi skal tale sammen med PPR og Hans Peter og være klar på rollefordelingen
Forud for jeres drøftelser, kan det være Hans Peter kan hjælpe. Måske skal Skole og Forældre hjælpe jer med rollefordelingen – hvad er bestyrelsens rolle, hvad er ledelsens rolle
Hvordan bliver vi klædt på ift. indholdet i et sådant princip? Et fælles afsæt, oplæg, drøftelse
Det skal være et princip i bred forstand – det er ikke et princip for specialklasser, men for specialundervisningen
Lene, Hanne og Søren drøfter det på et forberedelsesmøde og kommer med et udkast til proces.
Der tages hul på emnet på bestyrelsesmødet i maj, og det er et arbejde vi skal bruge tid på og være grundigeomkring.

6. Foto (15 minutter)
Sag: Vi har et ønske om, at skolen får en anden udbyder af skolefoto. De seneste to år har nuværende firma haft store udfordringer med levering, hvilket har betydet lange ventetider for forældre. Derudover er der et større arbejde for skolen i forhold til at administrere opgaven vedr. skolefoto. Vi har haft en drøftelse med Favrskov Foto i forhold til, hvordan de forholder sig til forskellige dele af opgaven. Dette vil vi gerne drøfte med bestyrelsen forud for, at vi eventuelt skifter til anden udbyder.
Referat:
Lene fortæller lidt om dialog med eventuel ny udbyder.
Bestyrelsen har ingen indvendinger, ledelsen går videre med ændringen.

2. Eventuelt (10 min)
a.    Vil de af jer, som er på valg i foråret overveje forud for mødet, om I forventer at genopstille, så vi kan danne os et overblik over, hvor mange nye medlemmer vi skal rekruttere? Samt aftale hvordan vi får skabt en positiv opmærksomhed omkring valg og bestyrelsesarbejdet.
Referat: 
Drøftelse af, hvem der er på valg, og hvor mange bestyrelsesmedlemmer, der ønsker at genopstille. Dette punkt tages op på kommende møde.
Afklaring af, om man kan vælges for to år eller alle skal vælges for fire år.

b.    Andet?
⦁    Lene melder skolen ind i organisationen Skole og forældre med et mål om, at de kan inviteres ind i rammesætning af bestyrelsesarbejdet, eventuelt i forbindelse med konstituering af ny bestyrelse.


Udsat til kommende møde(r)
Antimoppestrategi - opdatering
Opfølgning vedr. årets skoleudviklingssamtale
Budgetgennemgang
Princip for specialundervisning
Bestyrelsesvalg