Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

2020-02 Skolebestyrelse referat

Referat af møde i skolebestyrelsen onsdag d. 19. februar 2020
Til stede: Thomas, Anders, Esben, Berit, Stine, Simon, Ditte, Christina, Mikkel, Heidi, Kirstine og Louise
Fraværende: Maria, Rasmus

Sag nr. 23
Børne- og unge politikken 
Favrskov kommune har vedtaget en ny børne- og ungepolitik 2019-2022, og på dialogmøde i november 2019, blev bestyrelserne opfordret til at drøfte, hvordan politikken kan udbredes til alle forældre.
Bilag
Til drøftelse
Tre medlemmer har deltaget i det kommunale dialogmøde. Deltagerne bider mærke i de store forskelle på praksis på de forskellige skoler.
Hvor langt er vi med at omsætte børn- og ungepolitikken i praksis? Hvilken opgave vil bestyrelsen stille sig selv?
Bestyrelsen ønsker i højere grad end i dag at sætte fokus på forældreengagementet. Det taler ind i forældrerådets arbejde, og der viser det sig flere gange svært at få forældre involveret i ex sociale arrangementer. Bestyrelsens holdning læner sig op at foredragsholderens pointe fra dialogmødet. ”Det bedste du kan gøre for dit barn er at engagere dig i dit barns fællesskaber”. 
Bestyrelsen ønsker også at fremhæve vigtigheden af at forældre taler positivt om andre børn og deres forældre i børns medhør.
I dag deltager bestyrelsen på alle forældremøder en gang om året, hvilket understøtter italesættelse af ovenstående.
Inddragelse af omverden støttes yderligere ved en kontakt til kvalificeret økonomikursus for overbygningselever. Thomas sender kontaktoplysninger til skolens ledelse. 
Formanden laver opslag på Aula, hvor Børne- og Ungepolitikken 2019-2022 vedhæftes sammen med det reviderede princip om Skole-hjemsamarbejdet på PRM.
I samme opslag skrives om vigtigheden af forældreinvolvering, det kommende skolebestyrelsesvalg samt tiltag omkring sikker trafik omkring skolen. 
Bestyrelsen ønsker at holde alle vores principper op imod børn- og ungepolitikken i takt med at de revideres.

Sag nr. 24
Trafikpolitik
Skolens færdselskontaktlærer har med udgangspunkt i materiale fra Trygfonden og Sikker Trafik udarbejdet vedhæftede skabelon til en trafikpolitik.
Bilag
Til drøftelse og senere vedtagelse
Skolens forældre har i de seneste år været optaget af sikker skolevej, hvilket senest er kommet til udtryk i forældretilfredshedsundersøgelsen og ved henvendelser til skolens ledelse. Det har blandt andet givet anledning til udarbejdelse af forslag til en trafikpolitik, samt en efterspørgsel på effekten af på den trafikundersøgelse, som kommunen i samarbejde med bestyrelse og færdselslærer lavede forrige år.
Udmelding til skolens forældre laves i opslag sammen med ovenstående punkt.
Gå-prøverne eksisterer i indskolingen i dag og cyklistprøve afvikles ikke kontinuerligt. Politiet har ikke ressourcer til deltagelse i hverken gå-prøve eller cyklistprøve. Skolen skal ifølge Fælle Mål undervise i færdsel med trinmål på 3., 6. og 9. klassetrin men ikke nødvendigvis i en gå- eller cyklistprøve. Bestyrelsen vil gerne bakke op om gennemførelse af minimum en gå-prøve i indskolingen og en cykelprøve. 3.-4. klassetrin tænker bestyrelsen vil være oplagt, da børnene således klædes på til at cykle med lærerne til forskellige arrangementer i lokalområdet. Gennemførelse af cykelprøve vil kræve forældreopbakning til gennemførelsen. Det drejer sig dels om at få hentet materiel ind til prøven og ikke mindst som observatører i nærområdet under prøveafvikling.
Bestyrelsen ønsker, at skolen træner børnene i at gå i flok i trafikken, da det er svært at træne for forældrene. 
Det drøftes om skolen skal have ”forældre forventninger” til ikke lovpligtige ting eller om man skal nøjes med at ”opfordre” til eks. brug af cykelhjelm.
Præstemarkskolen har ikke en skolepatrulje. Bestyrelsen vurderer ikke, at en sådan placeret på ét sted eks. Kvottrupvej vil afstedkomme en tryg skolevej, da der er flere andre steder på vej til skole, som er mere udsatte. Ex svinget ved Æbleparken og Ananasvej, ”Kys og kør” ved Kvottrupvej, Engdalsvej ved udkørsel fra Ravskærvej og Lauritsdalsvej, overkørsel på kvottrupvej ind på skolens parkeringsplads osv. Ingen af områderne er lysregulerede. I flere af disse områder vil en skolepatrulje udsætte sig selv for en for stor fare og stå med et for stort ansvar, vurderer bestyrelsen.
Skolen sørger for at informere forældre ved skolestart om forældrenes mulighed for parkering omkring skolen. Det foregår allerede i dag. 
Ledelsen har for nylig været i kontakt med Trafik&Veje, som vil forbedre skiltningen ved aflæsningspladserne på skolens parkeringsplads samt ved ”Kys og kør” ved Kvottrupvej.
”Kys og kør” ved klubben kan forbedres med bedre skiltning, mener bestyrelsen. Skolens ledelse tager kontakt til Trafik&Veje med henblik på at få denne med.
Selve forslaget blev gennemgået og tilrettet. Det drøftes bl.a. at obligatoriske færdselstiltag på alle klassetrin, som ikke direkte omfattes af Fælles Mål, vil tage ansvaret fra lærerne i en vurdering af undervisningens omfang i emnet færdel og sætte en begrænsning på andre obligatoriske emner i Fælles Mål.  
Elevrådet kan opfordres til at fremme en god trafikkultur, og med fordel drøfte sikker trafik på elevrådsmøder.
Ledelsen tilretter politikken på baggrund af drøftelserne. Politikken sendes til gennemgang og vedtagelse på næste bestyrelsesmøde.

Sag nr. 25
Princip for skole-hjem-samarbejde
Skolens princip for skole-hjem-samarbejde skal nu revideres – bl.a. kan kommunikation via Aula tænkes med.
Bilag
Bestyrelsen drøftede indholdet, som ledelsen sammenskriver. Det sættes til gennemsyn på næste bestyrelsesmøde med henblik på vedtagelse.
Bilaget til skole-hjemsamarbejdet laver ledelsen et udkast til med afsæt i forældre input fra tidligere forældremøder. Dette sættes ligeledes på kommende bestyrelsesmøde.

Sag nr. 26
Valg til skolebestyrelse 
Drøftelser og aftaler om procedurer for valg, ønsker om genopstilling, kandidater mm          
Bilag
Følgende er på valg i år:
Heidi – valgt for 2 år i 2018. Heidi genopstiller ikke, da yngste datter går ud af skolen.                                                                                          
Thomas – valgt som suppleant i 2018. Tilbyder at fortsætte perioden ud, hvis ingen andre ønsker at genopstille.
Anders – valgt for 4 år i 2016. Anders ønsker ikke at genopstille.
Christina – valgt for 2 år. Ønsker at genopstille.
På kommende møde vælges 4 forældre for en 4-årig periode og derudover 2 suppleanter. 
Berit udsender indkaldelse mm. til forældre, når vi nærmer os.
Der udsendes også besked om valg til skolebestyrelsen til de forældre, som lige om lidt har børn på skolen.
Valget skal afsluttes inden udgangen af maj, og fastsættes til 20. april kl. 18:30, hvorefter der afvikles ordinært bestyrelsesmøde. Den nye bestyrelse inviteres til sidste møde inden sommerferien og konstitueres ved første bestyrelsesmøde i august.
Husk stemmesedler.

Evt. og orientering
Kommende møde: Revision af sundhedspolitik – inddragelse af sundhedsplejerske og SKIC? Skolens nugældende princip vedhæftet dagsorden, så I kan begynde at danne jer et overblik.
Forældreinput til kvalificering af Esbens deltagelse i Advisory Board 20. februar vedr. Plads til Barndommen. Berit sender link til bestyrelsen med Børne- og skoleudvalgets procesplan for samme emne. 
Kora-rapporten er opgjort på ny og bestyrelsen orienteres om konsekvenserne.