Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

2020-09 Skolebestyrelse referat

Referat for møde i skolebestyrelsen tirsdag d. 8. september 2020
Tilstede: Albert (elev), Kirstine, Mikkel, Søren, Hanne, Christina og Katrine (forældre), Jacob (lærer), Berit og Louise (skoleledelse)
Fraværende: Stine (lærer), Julie og Carl Emil (elever)

Sag nr. 5
Lejrskole på 8. årgang
Henvendelse fra lærerteamet vedr. ønske om et større budget for lejrskolen. Nærmere på mødet.
Til drøftelse og vedtagelse
Bestyrelsen vedtager, at nuværende 8. årgang får 200 kr. mere pr elev til lejrskolen i Sdr. Jylland, da transport og distance mellem aktiviteterne ikke kan gøres uden ekstra ressourcer. Bestyrelsen ønsker, at det beløb, som gives i år ikke danner præcedens for fremtidige lejrskoler.

Indtjening af penge til klassekassen gennem forældreråd blev drøftet. Princippet for lejrskoler tages op til kommende bestyrelsesmøde.

Sag nr. 6
Høring af forslag til strategi for den tværgående ungeindsats i Favrskov kommune          
Favrskov kommune har udarbejdet strategi for tværgående indsats bl.a. for at sikre, at kommunen giver den nødvendige støtte til, at alle unge mellem 15 og 29 får mulighed for at gennemføre en ungdomsuddannelse eller opnår fast tilknytning til arbejdsmarkedet. Bestyrelsen får mulighed for at udarbejde et høringssvar.

Høringsfrist: 21. september
Til drøftelse og udfærdigelse af høringssvar
Bilag
De sårbare unge nævnes ikke i særlig grad i folderen, og der må forventes at være elever, som ikke kan leve op til forventningen i folderen. Hvad tænker man om det?
Bestyrelsen er bekymrede for at ressourcerne til dette trækkes fra skolernes økonomiske tildeling.
Bestyrelsen ønsker til kommende møder at drøfte, omfanget af skolens samarbejde med erhvervslivet, og hvorvidt man kan understøtte at det øges.
Der er i dag mulighed for virksomhedspraktik på 8. årgang, da det først er i den aldersgruppe at elever er forsikrede gennem skole/kommune. Forældrepraktik har flere gange været praktiseret på 6. årgang, hvor det er elevernes private forsikringer, som dækker ved elevernes deltagelse på egne eller andre forældres arbejdsplads.
Bestyrelsen ønsker i første omgang ligeledes en orientering omkring omfanget af Åben skole aktiviteter på Præstemarkskolen, med henblik på evt. at folde det ud i højere grad.

Sag nr. 7
Budgetforslag 2021-2024
Skolebestyrelsen har mulighed for at udarbejde et høringssvar i forbindelse med udarbejdelsen af kommunens budgetforslag 2021-24.
Skolebestyrelsen må selvfølgelig meget gerne læse alt materialet, men kan med fordel koncentrere sig om om det, som vedrører skolens område/interesser:
Til drøftelse og udfærdigelse af høringssvar

Høringsfrist: 16. september
Bilag
Drøftet og sendes.

Evt. og orientering
El-løbehjul.
Bestyrelsens deltagelse i forældremøder.

Princippet for lejrskoler tages op på et kommende møde.