Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

2021-08 Skolebestyrelse referat

Referat for møde i skolebestyrelsen
Torsdag d. 26. august 2021
Til stede: Kirstine, Lars Bo, Stine, Søren, Hanne, Katrine, Kirstine, Louise, Anton, Vitus.
Fraværende: Esben, Berit, Mikkel.

Sag nr. 1
Princip for lejrskole
Genoptaget fra maj mødet
Bilag
Til beslutning. 
Mindre korrektion og vedtaget.

Sag nr. 2
Princip for elevernes udvikling i inkluderende fællesskaber
Genoptaget fra maj mødet
Bilag
Til beslutning
Princippet blev vedtaget.
Principperne eftersendes til eleverne evt. via link til skolens hjemmeside.

Sag nr. 3
Mobiltelefonregler
Tofthus har ønske om at fjerne ”den gule sætning” i vedhæftede bilag.
Bilag
Til diskussion og beslutning
Mindre korrektion og vedtaget.

Sag nr. 4
Bestyrelsens årsberetning
På de kommende forældremøder har bestyrelsen mulighed for at fortælle om arbejdet i det forgangne skoleår, 
altså en beretning om året, der gik.
Kirstine har lavet vedhæftede bilag – aftaler om videofabrikation mm
Bilag
Til diskussion og beslutning
Skolen skal fortsat gøre sig umage med, at forældremøderne ikke ligger oven i hinanden. I år drejer det sig om 8. årgang og Kærhus. Det skyldes, at Kærhusmødet ikke er kommet i Præstemarkskolens kalender.
7. klasserne manglede nok en drejebog til deres forældremøde. Forældrefiduserne blev ikke benyttet til aktiviteter og valg af forældreråd mv. og det virkede tilfældigt med blå mandags udvalg jf. principper for overgang til Tofthus. Der blev ikke snakket alkoholpolitik i alle klasser. 
Bestyrelsen beretning filmes og udsendes på Aula til forældre og gerne til brug i undervisningen for de ældste elever.  Vi vil ikke kunne fange alle uanset, hvordan vi gør det. I Kærhuset blev videoen afspillet lige op til forældremødet, andre har fået positive meldinger fra forældre, fint at der ikke går så meget tid fra selve møderne, formatet kan noget.
Mikkel har tidligere tilbudt at lave videoen. Det næste forældremøde i år er allerede på torsdag. 7. årgang har afholdt deres. Bestyrelsen forsøger at optage på mandag kl. 20:30. Årsberetningen er godkendt af skoleleder. Den blev gennemgået bl.a. for nogle få formuleringer, og ligger til grund for video-årsberetning. Kapitlerne blev fordelt blandt forældrerepræsentanter. Kirstine giver der fraværende besked om deres opgave. Videoen må meget gerne være kortere end sidste år.
Principperne skal være opdateret på hjemmesiden, inden forældremødet på torsdag.

Sag nr. 5
Salg af skolemad
Som I er informeret om, godkendte SKIC bestyrelsens retningslinjer for salg af skolemad, hvorefter ledelsen besluttede at lade SKIC være ekstern leverandør.
På mødet orienteres om de første ugers erfaringer.
Til orientering
SKIC er nu oppe på 57 bestillinger om dagen fordelt på 3.-9. klasse, og Kærhuset er ikke helt kommet i gang endnu. Der har været justeringer vedr. afhentning af maden. 
Bestyrelsens forældrerepræsentanter fortæller, at børn og forældres erfaringer vedr. størrelse og pris drøftes blandt forældre, og hvordan det videreformidles til SKIC. Hvordan er det muligt at give tilbagemelding fra elever til SKIC, så de også kan få justeret undervejs.

Ordlyden i app’en og opslaget på Aula, kan med fordel justeres, så det tydeligt fremgår, at maden kan bestille frem til kl. 8 på selve dagen, men også kan bestilles før selve dagen. Ordlyden i app’en giver indtryk af. at det leveres den dag det bestilles. Det er meningsforstyrrende. 
Bestyrelsen opfordrer til at Kærhusets dukse kommer i spil, så det enkelte barn ikke selv skal gå op og hente sin bestilte mad.

Bestyrelsen ønsker en orientering igen på næste møde. Bestyrelsen tilbyder at mødes med SKIC i løbet af efteråret, så vi holder den gode kontakt.

Princip for sundhedspolitik, som SKIC har accepteret, tages kort op på næste møde.
Vi har aftalt at evaluere tilbuddet i efteråret, men hvordan skal det evalueres.

Ledelsen kontakter SKIC for aftale om, hvordan SKIC får løbende tilbagemeldinger fra børn og forældre.

Evt. og orientering
Coronahåndtering pt. Testning hver tirsdag for dem, som har givet samtykke. Opfølgende udmelding om evt. yderligere smitte samt kortfattede retningslinjer kan med fordel sendes ud til forældre først og sidst i kommunikationen på Aula i tilfælde af smitte blandt børn eller medarbejdere.
Elevrødder kan inkluderes i højere grad til bestyrelsesmøder. Ex nyt fra elevrådet, og fast farvelsceance og tak for indsatsen gave.
Bestyrelsen spørger om det er muligt, at der altid skrives referater fra forældremøder af enten forældre eller lærere? Beslutningsreferat. Det kan være svært at orientere sig, hvis man er forhindret i at være tilstede.