Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

2023-06 Skolebestyrelsesreferat

Referat til møde i skolebestyrelsen
Tirsdag d. 13. juni 2023 kl. 19.00-21.00

Til stede: Kirstine, Lars Bo, Stine, Hanne, Dorte, Kathrine, Mikkel, Søren, Lene, Merete
Fraværende: Pia, elevrådet

Præsentation af bestyrelsen, og goddag og velkommen til Dorte Andersen

Orientering (15 minutter)
a.    Elevrådet
b.    Skolens ledelse
c.    Øvrige medlemmer

b) 
Der er ansat en mellemtrinsleder til Bakkehus, et enigt udvalg pegede på Jesper Juul, som har været konstitueret i stillingen i dette skoleår. Vi afvikler pt.  afgangsprøver – det nye her er de obligatoriske valgfag, som det er spændende at følge afslutningen af. Vi arbejder i øvrigt med fagfordeling, arbejdstid, opgaveoversigt, aktivitetskalender, overleveringsmøder. Der arbejdes med overgange for de ældste i Kærhus og de ældste i Bakkehus og der er afholdt forældremøde på de nye årgange, der var elever med på forældremøde på 7. årg., det var bare så fint! Skolen holder sommerfrokost på fredag den 16. 6 for personalet.
Note til forældremødet i 3. klasse: 
Mødet var delt (Bakkehus og Klub) og måske var der for lidt tid i Bakkehus i de enkelte klasser. Det var godt at forældre kunne komme over i klubben. Det var godt, at besøg i Klubben og forældremøde ligger på samme dag. Kan vi her få ”gamle” 3. klasse elever til at fortælle om deres oplevelse.
Forældrene har givet positive tilbagemeldinger på forældremødet.
Note til forældremødet på kommende 7. årg.: 
Kan vi også få ”gamle” forældre til at fortælle om deres oplevelse. Det kan overvejes, om faktuelle oplysninger skrive ud på forhånd og således bruge tiden i klasserne


c)
Dagsordenen er justeret således, at på augustmøde, skal vi drøfte hvad forventningerne er til hinanden i bestyrelsen. Morten Lyhne (skolechef) kommer på mødet i august og hjælper med arbejdet.

1. Årshjul og forretningsorden (60 minutter)
Med et mål om, at vi på dette møde kan skabe det bedste afsæt for møderne og bestyrelsesarbejdet i kommende skoleår, har vi valgt, at vi på dette møde drøfter, om der er enkelte elementer, som skal justeres i vores forretningsorden, som nu har virket siden august. Da dele af denne knytter sig til årshjulet, vil vi på mødet drøfte årshjul for arbejdet i 2023/2024. Lene har forud udarbejdet et udkast, som vi på mødet kan tage udgangspunkt i.

Note til forretningsorden: 
Procedure for hvornår dokumenter uploades til drev

Note til årshjul:
Vedr. besøg af Morten Lyhne: når der er noget på spil i en bestyrelse, så er det vigtigt at får hjælp til rammesætningen af bestyrelsesarbejdet.

Vedr. budget: 
Drøftelse af hvordan bestyrelsen får den rette indsigt i budget og hvor ofte det skal være på dagsordenen. Det skal bestræbes at godkende budget i marts.

Vedr. punkter på årshjul: kan de uddybes, så alle ved hvad det betyder?

Vedr. ”gammel tårshjul” og udkast til årshjul skal flettes sammen – de 2 dokumenter gennemgås, ikke relevante punkter slettes. Der udarbejdes et nyt dokument, der sendes til bestyrelsen. 

Vedr. datoer:  Bestyrelsen giver lyd til Lene inden den 20. juni, hvis der er datoer hvor man er forhindret.

2. Årsberetning (15 min)
Hanne kommer med overskrifter til årets beretning. Målet med punktet er, at vi i fællesskab får drøftet, hvad der i øvrigt kan være relevant at inddrage.
⦁    Dette punkt drøftes ikke på mødet, bestyrelsesmedlemmer skriver feedback til Hanne

3. Kort info om status i forhold til skolemad/SKIC (5 min)
- Mødet d. 22/6 (kapacitetsanalyse): på dette møde drøftes kort SKIC, Hans Vedel deltager på mødet
- Hans Vedel deltager også i et bestyrelsesmøde i september

4. Kort info om status i forhold til kapacitetsanalyse (5 min)
- Møde d. 22/6, bestyrelsen informeres om analysen og det fremtidige arbejde

Eventuelt (5 min)
⦁    Skal referater på Aula? – dette skal vi forholde os til i august
⦁    Efter møde om kapacitet skriver Hanne om kapacitetsanalyse i årshjul
⦁    MU-fravær: forældrene får ingen respons ved sygemelding – der er ingen dialog. Et punkt til et møde. Et forældreperspektiv ift. MU

God sommer!