Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

2023-05 Skolebestyrelsesreferat

Referat til møde i skolebestyrelsen
onsdag d. 10. maj 2023 kl.19-21

Til stede: 
Mikkel, Kathrine, Stine, Lars Bo, Lene, Merete, Kirstine, Pia, Christina, Hanne, Søren
Fraværende: Elevråd

Orientering (10 minutter)
a.    Elevrådet – ikke til stede

b.    Skolens ledelse
⦁    Afdelingslederstilling er slået op + 2 x pædagogstillinger er slået op
⦁    Fagfordelingen er i fuld gang. Første møde har været og næste møde er i morgen. 
⦁    Afgangsprøver er i fuld gang. Alt er indtil nu gået godt og der er mange der har arbejdet med at få det til at køre. Det er første gang med praktiske prøver i de praktiske obligatoriske valgfag – det bliver godt at få prøvet af. Det er første gang prøvernes gennemføres, de er aflyst to gange pga. corona.
⦁    SKIC, der har været holdt møde. Indtil videre er der ingen afklaring ift. køkkenet fra 1. august. Olivias Køkken kører indtil sommerferien. Det er hyggeligt at eleverne sælger mad. Bestyrelsen vil gerne have en afklaring som er holdbar og ikke kun varer i et pr måneder. Lene bliver inviteret til dialog om et par uger.
⦁    Sidste skoledag med karamelkast og translokation i juni –Eleverne kan heller ikke opbevare alkohol på skolen inden den fælles fest. Til translokation vil der blive serveret alkoholfrie-bobler. Bestyrelsen bakker op
⦁    Kor-dag for 3.+4. årgang med koncert for forældre – en rigtig fin oplevelse.
⦁    Revy på Præstemarkskolen (personale) – mange deltog og det var en god aften med spisning og hygge
⦁    Valgfag i 9. klasse. Her har skolen forsøgt at udbyde lidt anderledes fag, bl.a. psykologi. Mange lærere har budt ind med fag, de gerne vil undervise i og fagrækken er alsidig.
⦁    Ledelsesevaluering for alle ledere i Favrskov. Der laves dialogmøder med personalet i løbet af de næste måneder.
⦁    Store Bededag bliver til en øget timetal for lærere og pædagoger. Børnenes skoleår vil stadigvæk være på 200 dage, det er bestemt af UVM.
⦁    Afdelingsleder på Mellemtrin, Kirstine m.fl. er undrende over, at bestyrelsen ikke er inddraget. Ledelsen kan fortælle, at bestyrelsesformanden er inviteret, men ikke hele bestyrelsen. Ledelsen har fået sparring fra HR-afdelingen ift. opslag og indhold. HR anbefaler at et ansættelsesudvalg skal væres så lille som overhovedet muligt. 
Hanne supplerer, at der er ikke noget hemmeligt eller fordækt ift. bestyrelsesarbejde. Fremadrettet ift. ansættelser: punktet kan evt. sættes i forretningsorden så vi får det bedste afsæt for at bidrage til at lykkes med at rekruttere dygtige medarbejdere til Præstemarkskolen.
⦁    Forslag: skal Skole og Forældre inviteres til et bestyrelsesmøde? Bestyrelsen nikker og det går Lene videre med. Håbet er, at de kan være med på bestyrelsesmødet til august

c.    Øvrige medlemmer 

Udvalg
Status på nuværende/input til kommende udvalgsarbejde (hvis der er et behov)
Der vurderes ikke et behov pt.

Sag nr. 1
Forretningsorden (1 time)
Vi drøfter forretningsorden med udgangspunkt i konkrete forslag til justeringer. Vi indsamler ændringsforslag, der efterfølgendes indarbejdes. Målet er at sikre det bedste format på skolebestyrelsesarbejdet, så vi lykkes med de mål vi sætter os. 
⦁    Dette punkt sættes på et kommende bestyrelsesmøde 
⦁    Årshjul arbejdes med i juni
⦁    Spørgsmål: Hvor meget tales dagsorden igennem inden mødet? Lene: dagsorden drøftes og planlægges, den behandles ikke.
⦁    Vigtigt at bestyrelsesarbejdet opleves som et fælles sparringsrum, hvor alle gode kræfter og kompetencer bidrager til at gøre en god skole endnu bedre.

Sag nr. 2
Proces for dannelse af 3. klasser (20 minutter)
Ledelsen præsenterer status på dannelse af 3. klasser. Herudover drøftes/evalueres processen til læring fremadrettet. 

Dannelse af  3 klasser, der har dog været udfordringer da forældre ikke er informeret om at skolehjemsamtalen i foråret ikke gennemføres og én klasse før de andre melder ud, at der er dannet klasser.
Der er lavet et opslag i marts som alle forældre skulle have, men der er lavet en fejl og opslaget ikke er delt med forældre. Udmelding omkring reduceret antal faste skole-hjemsamtaler har ikke været tilstrækkelig, heller ikke drøftet tilstrækkeligt i bestyrelsen.
Processen i de forskellige klasser har være forskellig, måske hensigtsmæssigt at se på en ensartning fremadrettet. Dette drøftes og rammesættes i foråret.
Der er lavet læringsfælleskaber der skal drøftes m.m. og det skal vi som forældre være loyale over for. Der er brug for at personale får arbejdsro. 
Altid muligt at komme i dialog med skolen om barnet.


Sag nr. 3
Ny klasse i Kærhus (20 minutter)
Ledelsen præsenterer status på den nye klasse i Kærhus. Herudover præsenteres bestyrelsen for overvejelserne om de parametre, der har gjort sig gældende for arbejdet ind i ønsket om det bedste Kærhus. 
Ny klasse i kærhuset. Rigtig god proces. Der har løbende været skruet på processen. 

Stor proces i hele Kærhuset fokus på klassestørrelse og 3 modul mm. 2 pædagogstillinger slået op. Dette med et mål om færre vikarer og medhjælpere og flere kendte voksne. Grupper på 20 børn 1.8.23, den nye gruppe er lidt mindre. Altid 2 voksne. Medarbejdere fortæller de trives, men har haft travlt.. 6 grupper, de får makker grupper, som kan undervises sammen og kender mere til hinanden både elever og voksne. 

Årshjul under udarbejdelse til Kærhuset så forældre kan få indblik i året i Kærhuset.


Eventuelt (5 min)
a.    Punkter til næste møde
- Årshjul
- Skolemad
- Udkast til årsberetning, hvem deltager i forældremøder
- Udkast til dato ift. bestyrelsesmøde 
- Kapacitets analyse – hvor langt er arbejdet? (ved vi noget?)

b.    Andet?